Positioneren is overwinnen van barrières

← Terug naar overzicht
Bericht geplaatst op 9 november 2017

In marketing 1.0 was positioneren een verzameling van de USP’s, de unique selling points, van je product. Deze sterke punten werden vertaald naar de communicatieboodschappen. In marketing 2.0 houden we rekening met de ‘customer journey’; welk probleem lost het product voor de klant op en op welke fase van het oriëntatieproces richt je de communicatie? Dan gaat het niet direct om de USP’s van je product, maar hoe jouw product zich identificeert met de vraagstelling waar de doelgroep op dat moment mee bezig is.

Een case:

Binnen de wijk Palenstein is het bekend dat er de komende jaren een ware metamorfose plaats zal vinden. Van achterstandswijk naar een dynamische plek voor iedereen. Buiten de wijk heerst nog het negatieve imago. De USP’s van de woningen (marketing 1.0) zijn in dit geval dus minder relevant om te communiceren, maar gaat het om de kracht van de wijk. In hun customer journey staat eerst de vraag centraal: “Waar wil ik wonen?” Daar haakt de communicatie dan op in. In een latere fase komt de ‘hoe-vraag’ naar voren. Pas in deze fase zijn de USP’s van de woning wel van belang. Bekijk hier de case.

Eens sparren?

Hoe creëren we een zo’n groot mogelijke herkenning van de boodschap bij de doelgroep. USP’s zijn dus minder belangrijk dan je in eerste instantie denkt. Hierover verder praten? Spar eens met Edwin den Ouden, de marketingstrateeg van IVA Communicatie. Kost je niets en kan veel opleveren. Bellen kan via 06 22 498 405 of mail naar e.denouden@ivagroep.nl.

Recente berichten

Niet vies van hard werken?
Wij ook niet!

Creatie gaat bij ons in teamverband.
Het is een samenwerking van ons met de
opdrachtgever; co-creatie noemen we dit.

Geïnspireerd?

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Contactformulier

Sparren?

Wil je kennis maken met ons co-creatieteam of heb je een andere vraag? Laat dan je gegevens achter.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Geïnspireerd?

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Contactformulier (1)

Kom eens langs!

Boompjes 390
3011 XZ Rotterdam

Meer weten maar even makkelijk?

Bel dan met Edwin den Ouden
010 760 32 50
... of mail naar
edwin@bureau390.nl