Amstelwijck Dordrecht

Strategie, Logo & identiteit, website, gebiedspromotie

Amstelwijck is het eeuwenoude gebied in de grote polder Wieldrecht. Dit werd in 1659 gerealiseerd door de aanleg van de Wieldrechtse Zeedijk. Bureau 390 heeft voor dit mooie stukje Dordrecht aan de gebiedspromotie mogen werken.

Amstelwijck ligt strategisch tussen de levendige binnenstad van Dordrecht en de rust van het Nationale Park de Biesbosch in het zuiden. De komende jaren zullen in Amstelwijck ruim 800 woningen worden gerealiseerd. 40% zal gereserveerd worden voor water en groen. Amstelwijck biedt hiermee niet alleen ruimte aan mensen, maar ook aan tal van insecten, dieren, planten, bomen en water.

 

Een randvoorwaarde bij de ontwikkeling van het logobeeld, was de herkenbaarheid van de gemeente Dordrecht vast te houden met toch voldoende onderscheidend vermogen voor Amstelwijck. Dus vooral onderscheidend van de projectontwikkelaars-logo’s die hier niet de voorlichtende rol innemen maar commercieel actief zullen zijn. 

Bureau 390 organiseert ook positioneringssessies. Hierin brengen we in een kort tijdsbestek de harde- en zachte waarden van een project in beeld. Voor Amstelwijck hebben wij na zo’n sessie te kernwaarde ‘natuurbeleving geformuleerd. En hierna creatief vertaald in de metafoor die ‘seizoenen’, biedt. Dat is dan ook de positionering geworden;’ Wonen in Seizoenen’. Dat zijn de vogelgeluiden in het voorjaar, bloemengeuren in de zomer, het waaien van de bladeren in de herfst en de knisperende kou in de winter. Dat ervaar je als je hier komt wonen. Heerlijk midden in de natuur. Dat gevoel hebben we vertaald in een beeld met mensen die zich ‘een’ voelen met de seizoenen. Gevisualiseerd naar voorjaar, zomer, herfst en wintersferen. Amstelwijck, ‘Wonen in Seizoenen’.

Bureau 390 draait zijn hand niet om voor de organisatie van een evenement waarbij de positionering tot in het ‘natuurlijke’ tafelstukje, is doorgevoerd. Als openingshandeling ondertekende Gijs Boor van Heijmans Infra en Wethouder Maarten Burggraaf van de gemeente Dordrecht, een verklaring dat ze samen de geluidschermen voor Amstelwijck langs de A16 en de N3 gaan realiseren. Al het printwerk, borden en posters hebben we in eigen huis, met onze samenwerkingspartner IVA, geproduceerd. Voor de catering en tentmaterialen hebben wij het bureau Raad en Daad Evenementen ingeschakeld. Een samenwerking met een plus omdat we elkaar geweldig aanvullen.

 

 

Gemeente Dordrecht

Als gemeente verkoop je geen woningen!
Dat laat je aan de projectontwikkelaars over. Wel de beleving van hoe geweldig het wonen is in je eigen stad. Voor Amstelwijck in Dordrecht betekent dit nieuw wonen tussen oude bomen en bestaand groen en water. Wij hebben een website ontwikkelt die het accent legt op de gebiedspromotie, de voorzieningen en de visie die de Dordrecht met dit prachtige stukje stad heeft. Teksten geschreven door Annelies Roovers die we inmiddels ook al 20 jaar kennen.

Amstelwijck is er voor iedereen, van starters tot senioren, je kunt er joggen en sporten of achter de rollator in alle rust wandelen in het groen. De gemeente nodigt ook iedereen uit om hier naar woningen te kijken, kleurrijk is niet alleen de omgeving maar maak je ook met de toekomstige bewoners. Wij hebben de verschillende doelgroepen een seizoenbeleving gegeven. Zij komen terug in alle communicatiemiddelen.

 

Niet vies van hard werken?
Wij ook niet!

Creatie gaat bij ons in teamverband.
Het is een samenwerking van ons met de
opdrachtgever; co-creatie noemen we dit.

Geïnspireerd?

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Contactformulier

Sparren?

Wil je kennis maken met ons co-creatieteam of heb je een andere vraag? Laat dan je gegevens achter.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Geïnspireerd?

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Contactformulier (1)

Kom eens langs!

Boompjes 390
3011 XZ Rotterdam

Meer weten maar even makkelijk?

Bel dan met Edwin den Ouden
010 760 32 50
... of mail naar
edwin@bureau390.nl